Sernik waniliowy z bezą i owsianym krokantem

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Na spód:
  • 25 dag masła
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 40 dag mrożonych śliwek
  • Na masę:
  • 20 dag ugotowanych ziemniaków
  • 50 dag tłustego twarogu
  • 2/3 cukru pudru
  • rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii
  • 1 łyżka proszku budyniowego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 żółtka
  • Na bezę
  • 4 białka jajek,
  • 20 dag cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny;
  • Na owsiany krokant
  • 10 dag płatków owsianych
  • 3-4 łyżki cukru
12 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sernik z nutą piernikowąINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?