Sernik z sosem malinowym

Pyszne ciasto.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 kilo sera mielonego,
- 15 dag cukru,
- 4 jaja,
- pół litra kremówki,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 budyń waniliowy,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- rodzynki,
Sos:
- 50 dag mrożonych malin,
- Pół szklanki nalewki np. malinowej,
- 6 łyżek cukru,
- 1 szklanka soku malinowego,
- 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
- laska cynamonu

Przygotowanie:

1. Żółtka oddzielić od białek, do sera dodać żółtka, cukier zwykły i waniliowy, obydwie mąki, budyń, proszek do pieczenia wszystko razem zmiksować. 2. Ubić kremówkę oraz białka. 3. Do masy dodać kremówkę i białka delikatnie wymieszać. 4. Do masy dodać rodzynki i wymieszać wszystko razem, wylać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piec 1.5 godziny w 180 stopniach. 5. Wszystkie składniki sosu pogrzać i wlać rozrobioną mąkę z małą ilością wody

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas