Serwujemy burgery

Burgery po azjatycku
Burgery po azjatycku123RF/PICSEL

Drobiowe na sposób azjatycki

Składniki

  • 60 dag mięsa drobiowego (np. mięso z udek oraz filety z kurczaka)
  • 2 małe dymki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 jajko
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 mała cebulka
  • 1 op. rukoli
  • mielony imbir
  • sos sojowy
  • suszone płatki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek oleju do smażenia
  • 4 bułki z sezamem do hamburgerów

Sposób przygotowania

Burger z ananasem
Burger z ananasem123RF/PICSEL

Wołowy po farmersku

Składniki

  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 żółtko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki masła
  • po 4 plastry ananasa, żółtego sera i boczku
  • 4 jajka
  • 1 marynowany burak czerwony
  • po 4 łyżki majonezu i keczupu
  • olej l 4 bułki
  • 4 plastry pomidora
  • 4 listki sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Burger z groszkiem
Burger z groszkiem123RF/PICSEL

Jajeczny z groszkiem

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 bułka kajzerka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 szkl. zielonego groszku (z puszki)
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 3 łyżki + 1/2 szkl. bułki tartej do panierowania
  • olej
  • 8 małych bułek
  • 1 op. różnych sałat
  • 1 mały ogórek sałatkowy
  • 4 plasterki wędliny sojowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Burger z łososiem
Burger z łososiem123RF/PICSEL

Łososiowy z koperkiem

Składniki

  • 30 dag filetu z łososia
  • 4 suszone pomidory
  • 1/3 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 bułki
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • mielona ostra papryka
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sałata
  • sos tatarski
  • plasterki pomidora i czerwonej cebuli
  • sól
  • pieprz
10 sztuk

Sposób przygotowania

Wegetariańskie burgery z czerwonych burakówInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?