Reklama

Reklama

Serwujemy burgery

Proste i sycące, a dzięki pysznym dodatkom także wyraziste w smaku oraz pełne witamin. Lepsze i dużo zdrowsze niż te gotowe!

Drobiowe na sposób azjatycki

Składniki

  • 60 dag mięsa drobiowego (np. mięso z udek oraz filety z kurczaka)
  • 2 małe dymki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 jajko
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 mała cebulka
  • 1 op. rukoli
  • mielony imbir
  • sos sojowy
  • suszone płatki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek oleju do smażenia
  • 4 bułki z sezamem do hamburgerów

Sposób przygotowania

1. Zetnij wierzch papryk, usuń pestki i gorzkie w smaku białe błonki. Strąki opłucz, osusz, pokrój w paski. Cebulkę obierz, posiekaj. 1 ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. 

2. Warzywa duś 7 minut na 2 łyżkach oleju. Od czasu do czasu zamieszaj. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz imbirem. Mięso zmiel i przełóż do miseczki. Wbij jajko. 

3. Dymki i obrany drugi ząbek czosnku posiekaj, wrzuć do mięsa, wyrób z mąką i kolendrą. Przypraw solą, pieprzem, imbirem, chili i sosem sojowym. Uformuj 4 kotlety. 

4. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż kotlety. Smaż je po 2-3 minuty z każdej strony, aż ładnie się zrumienią. Bułki rozetnij, przełóż rukolą, kotletami i papryką

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje