Reklama

Reklama

Sezonowe przepisy na letnie dania

Smaczne i zdrowe!

Łosoś pieczony z ziemniakami

Składniki

  • 1 filet z łososia
  • 1 cukinia
  • 1 szalotka
  • 1 ziemniak
  • 1 plasterek cytryny
  • 20 g świeżego koperku lub tymianku
  • pieprz i sól do smaku
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Duży kawałek pergaminu złóż na pół, uformuj z niego kieszonkę i zwiąż końce. W kieszonkę rozłóż ziemniaki, cukinię i szalotkę. Dopraw do smaku koperkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Umieść łososia na warzywach, dopraw pieprzem i solą, a następnie skop oliwą. Robiąc małe zakładki złóż i zamknij pergaminową kieszonkę pozostawiając przestrzeń pomiędzy łososiem, a pergaminem. Piecz przez 15 - 20 minut. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje