Skrzydełka kurczaka w cieście z sosem miętowo-cytrynowym

Przekąska w sam raz na Halloween!

Skrzydełka w sosie
Skrzydełka w sosiemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Umyte i osuszone skrzydełka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.

2. Zmiksuj mąkę z ­mlekiem i­ jajkiem, przypraw ciasto do smaku i ­wymieszaj.

3. Ugotowane mięso osusz, zamocz w przygotowanym cieście i smaż w mocno rozgrzanym oleju aż do zrumienienia. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, rozłóż skrzydełka na papierowym ręczniku.

4. Umyte listki mięty zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy sos podawaj razem ze skrzydełkami.

Jak zrobić pikantne skrzydełka? Banalny przepisInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas