Skrzydełka kurczaka w cieście z sosem miętowo-cytrynowym
Przekąska w sam raz na Halloween!

Składniki
- 1 kg skrzydełek kurczaka
- 15 dag mąki
- 200 ml mleka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- sok z ½ cytryny
- kilka gałązek świeżej mięty
- sól
- Pieprz czarny mielony np. Appetita
- Papryka słodka np. Appetita
- kmin rzymski
- Kolendra np. Appetita
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Umyte i osuszone skrzydełka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.
2. Zmiksuj mąkę z mlekiem i jajkiem, przypraw ciasto do smaku i wymieszaj.
3. Ugotowane mięso osusz, zamocz w przygotowanym cieście i smaż w mocno rozgrzanym oleju aż do zrumienienia. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, rozłóż skrzydełka na papierowym ręczniku.
4. Umyte listki mięty zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy sos podawaj razem ze skrzydełkami.