Reklama

Reklama

Skrzydełka kurczaka w cieście z sosem miętowo-cytrynowym

Przekąska w sam raz na Halloween!

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 15 dag mąki
  • 200 ml mleka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • sok z ½ cytryny
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • sól
  • Pieprz czarny mielony np. Appetita
  • Papryka słodka np. Appetita
  • kmin rzymski
  • Kolendra np. Appetita
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Umyte i osuszone skrzydełka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.

Reklama

2. Zmiksuj mąkę z ­mlekiem i­ jajkiem, przypraw ciasto do smaku i ­wymieszaj.

3. Ugotowane mięso osusz, zamocz w przygotowanym cieście i smaż w mocno rozgrzanym oleju aż do zrumienienia. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, rozłóż skrzydełka na papierowym ręczniku.

4. Umyte listki mięty zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy sos podawaj razem ze skrzydełkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje