Skrzydełka w pikantnym sosie

Pyszne i aromatyczne. Idealne na obiad.

Skrzydełka pieczone
Skrzydełka pieczone123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Skrzydełka natrzyj solą. W rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko zeszklij. Zdejmij z ognia, po czym dodaj miód, ketchup, paprykę i pieprz. Wymieszaj i przestudź. Następnie przełóż do garnka skrzydełka i dobrze wymieszaj tak, by marynata dotarła do każdego kawałka. Włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 

2. Skrzydełka przełóż do naczynia żaroodpornego, a następnie piecz przez 1 godzinę 15 minut w temp. 180°C. Podawaj z warzywami i sosem czosnkowym lub tzatziki.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas