Reklama

Reklama

Skrzydełka w pikantnym sosie

Pyszne i aromatyczne. Idealne na obiad.

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki pieprzu cayenne

Sposób przygotowania

1. Skrzydełka natrzyj solą. W rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko zeszklij. Zdejmij z ognia, po czym dodaj miód, ketchup, paprykę i pieprz. Wymieszaj i przestudź. Następnie przełóż do garnka skrzydełka i dobrze wymieszaj tak, by marynata dotarła do każdego kawałka. Włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 

2. Skrzydełka przełóż do naczynia żaroodpornego, a następnie piecz przez 1 godzinę 15 minut w temp. 180°C. Podawaj z warzywami i sosem czosnkowym lub tzatziki. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje