Śląska zupa krem

Zupa krem
Zupa krem123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 paczka klasycznie wyrabianych śląskich kiełbas (np. firmy Berger – Frankfurterki lub Ślązaczki)
  • 1 litr gęstego rosołu (najlepiej z mieszanych mięs: kurczaka, wołowiny i rurkowych kości wołowych)
  • wszystko co zostaje po ugotowaniu rosołu: warzywa ze śląskiego rosołu (tylko bez kości), czyli pietruszka, seler, por, marchewka, cebula, kapusta i mięso
  • 500 g pokrojonej w kostkę dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 średniej wielkości cebuli
  • 200 g śmietany min. 18%
  • 1 łyżka masła
  • 2 gałązki koperku
  • 2 gałązki bazylii
  • 1 gałązka lubczyku
  • świeżo mielony pieprz, sól

Sposób przygotowania

Prosty sposób na zupę rybnąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?