Ślimaczek z zielonym ogórkiem

Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj.

Ślimaczek z zielonym ogórkiem
Ślimaczek z zielonym ogórkiemPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 8 jajek
  • 4 łyżki mąki
  • łyżka masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 10 dag sera gorgonzola
  • świeży ogórek
  • 2 łyżki majonezu
  • kiełki fasoli mung
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


1. Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj. Do masy dodawaj po łyżce mąki, wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Masę wylewaj na przygotowaną formę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

2. Gorący omlet zwiń w rulon. Ogórek zetrzyj na tarce, wymieszaj z majonezem. Omlet pokrój, kawałki dekoruj sałatą z ogórka i kiełkami fasoli.

Zmysłowe smaki: Tort makowyInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas