Ślimaczek z zielonym ogórkiem
Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj.
Składniki dla 4 osób:
- 8 jajek
- 4 łyżki mąki
- łyżka masła
- 3 łyżki bułki tartej
- 10 dag sera gorgonzola
- świeży ogórek
- 2 łyżki majonezu
- kiełki fasoli mung
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj. Do masy dodawaj po łyżce mąki, wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Masę wylewaj na przygotowaną formę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
2. Gorący omlet zwiń w rulon. Ogórek zetrzyj na tarce, wymieszaj z majonezem. Omlet pokrój, kawałki dekoruj sałatą z ogórka i kiełkami fasoli.