Ślimaczki z dżemem

Ślimaczki z jagodami
Ślimaczki z jagodami123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag mieszanych owoców: borówek, jagód i malin
  • 4 szkl. mąki pszennej
  • 50 g drożdży
  • 2/3 szkl. cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 2 łyżki ciemnego miodu
  • szczypta soli
12-14 porcji

Składniki

- lukier

  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 2-3 łyżki gorącego mleka

Sposób przygotowania

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?