Reklama

Reklama

Słodka zapiekanka

Po 2. roku życia.

Składniki

  • 1 szklanka makaronu kokardki
  • 2-3 jabłka
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki serka waniliowego
  • cynamon
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżka bułki tartej

1. Makaron ugotuj na miękko.

2. Jabłka umyj pod bieżącą wodą, dokładnie obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.

Reklama

3. Posyp je cukrem i cynamonem, a potem wymieszaj z kluskami.

4. Całość włóż do żaroodpornego naczynia. Pamiętaj, aby wcześniej dokładnie wysmarować je olejem i posypać bułką tartą (dzięki temu zapiekanka nie przywrze do naczynia).

5. Zapiekaj danie pod przykryciem ok. 30 minut w temperaturze 180-200°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje