Słodka zapiekanka (po 2. roku)
Taką zapiekankę zrobisz naprawdę szybko. I dzieci, i dorośli zjedzą ją ze smakiem. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Składniki:
- 1 szklanka makaronu kokardki
- 2-3 jabłka
- 1-2 łyżeczki cukru
- 2-3 łyżki serka waniliowego
- cynamon
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżka bułki tartej
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj na miękko.
2. Jabłka umyj pod bieżącą wodą, dokładnie obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.
3. Posyp je cukrem i cynamonem, a potem wymieszaj z kluskami.
4. Całość włóż do żaroodpornego naczynia. Pamiętaj, aby wcześniej dokładnie wysmarować je olejem i posypać bułką tartą (dzięki temu zapiekanka nie przywrze do naczynia).
5. Zapiekaj danie pod przykryciem ok. 30 minut w temperaturze 180-200°C.