Reklama

Reklama

Słodkie kulki daktylowe

Dzieci je pokochają!

Składniki:

  • 1 szklanka daktyli bez pestek
  •  sok z 1/2 limonki
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca
  • 1 i 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
  • ziarnka z 1 laski wanilii lub 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • sól morska
  • 1 i 1/2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Daktyle zalej wodą z sokiem z połowy limonki. Wymieszaj i odstaw na około 2 godziny. Odcedź i przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj je na gładką masę. Odstaw ją w chłodne miejsce na około godzinę. Potem formuj z niej kuleczki i obtaczaj je w sezamie lub wiórkach kokosowych.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy