Reklama

Reklama

Słodkie rolady

Delikatne desery będą pysznym dodatkiem na listopadowe popołudnia.

Z kremem i czekoladową polewą

Składniki

  • 12 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki zmielonych wiórków kokosowych
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 10 łyżek cukru

Składniki - krem

  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania Śmietan-fixu
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Składniki - polewa

  • tabliczka czekolady mlecznej
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania

1. Z białek i soli ubij pianę, partiami wsyp cukier, dodaj żółtka, mąki i wiórki. Wylej ciasto na blachę, piecz 20 minut w temp. 180°C. 

2. Śmietanę ubij z cukrem, Śmietan-fixem i wiórkami. Ciasto zwiń na ściereczce i ostudź. Rozwiń, wyłóż krem i ponownie zwiń. Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej. Polej roladę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje