Słodkie rolady

Rolada z kremem
Rolada z kremem123RF/PICSEL

Z kremem i czekoladową polewą

Składniki

  • 12 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki zmielonych wiórków kokosowych
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 10 łyżek cukru

- krem

  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania Śmietan-fixu
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych

- polewa

  • tabliczka czekolady mlecznej
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania

Kakaowe ślimaczki
Kakaowe ślimaczki123RF/PICSEL

Ślimaczki

Składniki

  • 5 łyżek mąki jaglanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki mleka
  • kostka masła
  • puszka masy kajmakowej
  • sól
  • tabliczka czekolady
  • cukier puder

Sposób przygotowania

Rolada malinowa
Rolada malinowa123RF/PICSEL

Serowa z czerwonym serduszkiem

Składniki

  • 2 galaretki malinowe
  • 2 serki homogenizowane

- masa śmietankowa

  • 2 galaretki winogronowe
  • 2 serki homogenizowane

- biszkopt

  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru

- polewa

  • tabliczka mlecznej czekolady
  • małe opakowanie śmietany kremówki
16 porcji

Sposób przygotowania

Rolada z orzechami
Rolada z orzechami123RF/PICSEL

Śmietankowo-orzechowa

Składniki

  • 4 jajka
  • 8 łyżek brązowego cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka kardamonu
  • 1/2 szklanki orzeszków ziemnych zmielonych

- krem

  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 opakowania Śmietan-fixu
  • Karmel: 1/2 szklanki brązowego cukru
14 porcji

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?