Reklama

Reklama

Smakowite naleśniki

To proste do przyrządzenia i niezwykle popularne danie uwielbia znakomita większość kilkulatków.

Największym powodzeniem wśród maluchów cieszą się naleśniki na słodko - np. z sezonowymi owocami, dżemem, powidłami albo puszystym twarożkiem.

Reklama

Aby były jeszcze smaczniejsze, można je podać z bitą śmietaną, jogurtem, czekoladową lub owocową polewą.

Warto jednak zapoznać dzieci także ze smakiem naleśników w wersji wytrawnej - np. z farszem z pieczarek, mielonego mięsa albo cienkim plasterkiem szynki posypanej tartym żółtym serem.

Takie przysmaki można przed podaniem zapiec - z żółtym serem czy pod beszamelem.

Naleśniki można jeść tuż po usmażeniu albo te przygotowane wcześniej, podsmażyć na świeżym oleju.

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje