Reklama

Reklama

Smakowite pasty kanapkowe z bakaliami

Po wakacyjnym odpoczynku, kiedy wracamy do codziennych obowiązków poszukujemy pomysłów na szybki i smaczny lunch, który z łatwością zabierzemy ze sobą np. do pracy. W pierwszych dniach października warto sięgać po sezonowe warzywa, które dobrze będą smakować.

Pikantna pasta z orzechami

Składniki

  • 1 kg marchwi
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki curry
  • Szczypta chili
  • 100 g Mieszanki orzechów np. Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku

Marchewkę ścieramy na tarce o dużych okach (lub za pomocą robota kuchennego). Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw. Dodajemy marchewkę. Całość podsmażamy aż marchewka zmięknie. Zdejmujemy z palnika i dodajemy do całości orzechy. Czekamy aż wszystko trochę wystygnie, a następnie blendujemy za pomocą pulsacyjnych ruchów. Całość doprawiamy w zależności od naszych upodobań. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje