Reklama

Reklama

Smakowite roladki z wędliną

Na przystawkę lub przekąskę.

Składniki

  • 3 placki tortilli
  • 200 g serka śmietankowego
  • 10 plasterków piersi z kurczaka Balcerzak
  • 10 plasterków żółtego sera
  • zielony ogórek
  • kilka listków sałaty
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

1. Na patelni lekko podgrzej tortille. Każdy placek posmaruj serkiem, posyp posiekanym szczypiorkiem. Rozłóż Piersi z kurczaka Balcerzak, plastry sera i sałatę. 

2. Przy jednym brzegu ułóż pokrojony w cienkie słupki ogórek. Zwijaj w rulon, ciasno dociskając. Powtórz tak z każdym plackiem tortilli. 

3. Gotowe rulony ułóż na talerzu, przykryj folią i wstaw do lodówki. Pokrój skośnie na połówki przed podaniem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje