Smalec Szlachetny Profi: Domowa receptura w nowej odsłonie

Należący do kanonu tradycyjnych specjałów polskiej kuchni smalec to bez wątpienia gratka dla wielbicieli rodzimych i treściwych dodatków do świeżego pieczywa. Dlatego też zupełnie nowy Smalec Szlachetny Profi, dostępny w trzech różnych wersjach smakowych, z pewnością powitany zostanie z entuzjazmem przez rzesze smakoszy. Szczególnie, że nie wymaga wielogodzinnych przygotowań w kuchni, a od apetycznego kęsa dzieli nas zaledwie kilka sekund, potrzebnych do otwarcia słoiczka.

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Wyrazisty, pożywny i aromatyczny smalec należy do czołówki uwielbianych w Polsce specjałów, bez których tradycyjna polska kuchnia nie byłaby taka sama. Taki właśnie jest również Smalec Szlachetny Profi, który pod względem walorów smakowych nie ustępuje temu domowej roboty. Szczególnie, że dostępny jest w trzech różnych wariantach, dzięki czemu możemy wybrać ten, którego receptura najlepiej odwzorowuje znane z rodzinnej kuchni smaki.

Pierwszym z nich jest najbardziej klasyczny Smalec Szlachetny z cebulką prażoną. Drugim - Smalec Szlachetny z mięsem, którego skład dopełniony został dodatkiem mięsa wieprzowego. Trzeci stanowi natomiast kwintesencję sztuki przyrządzania smalcu. Poza prażoną cebulką i mięsem jego recepturę wzbogacono o kawałki jabłka oraz wędzoną słoninę wieprzową. Każda z trzech odsłon Smalcu Szlachetnego dopełniona została kompozycją tradycyjnych przypraw. Wystarczy szczypta soli, plasterek pomidora lub ogórek kiszony, by dzięki cienkiej warstwie polskiego specjału zamienić kromkę chleba w smaczną kanapkę.

Smalec Szlachetny Profi to również gwarancja prostego i czystego składu. Jego receptura wolna jest bowiem od konserwantów, barwników i aromatów, a  wśród składników znajdziemy jedynie takie, które na co dzień wykorzystujemy w domowej kuchni. Ponadto dwie wersje smakowe - z mięsem oraz z mięsem, jabłkiem i cebulką - są bezglutenowe, oferując pełnię smaku bez wyrzeczeń także osobom przestrzegającym diety.

Specjał ten doskonale wpiszę się także w leni jadłospis. Smalec Szlachetny to wyśmienita przekąska towarzysząca przyrządzaniu i oczekiwaniu na dania z grilla, które już niebawem zdominują nasze weekendowo-majówkowe menu.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas