Smażone kwiaty dyni ze świeżą figą i serem z orzechów lub prawdziwą fetą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 4 dorodne kwiaty dyni
  • 4 świeże figi
  • szklanka orzechów nerkowca lub ręcznie robiona, prawdziwa feta ok 10 cm kostka
  • gałązka rozmarynu
  • plaster cytryny ze skórką
  • garść orzechów pecan podprażonych na maśle
  • garść mięty, tajskiej bazylii lub natki pietruszki
  • opcjonalnie 1 łyżka sosu sojowego
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • mąka ryżowa 4-5 łyżek
  • mleko migdałowe 1/2 szklanki
  • wędzona sól do smaku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • opcjonalnie łyżka syropu klonowego
1-2 porcje

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?