Smażone pierożki serowe
Delikatne i pyszne

Składniki
- ciasto
- mąka pszenna - 0,5 kg
- jajko - 1 szt.
- woda - 0,5 szkl.
- oliwa - 2 łyżki
- sól - 1 łyżka
- nadzienie
- Greksyr ser grecki feta np. Serenada - 300g
- ser żółty np. Radamer Serenada - 150g
- duże jajko – 1 szt.
- pieprz
Sposób przygotowania
CIASTO: Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy, odstawiamy na ok. 30 minut. W misce mieszamy składniki nadzienia. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki, nakładamy nadzienie, brzegi lekko zwilżamy wodą, składamy pierożki na pół i zlepiamy je tworząc ozdobną falbankę.
Pierożki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano.
Zajadamy gorące!