Smażony oscypek

Wypróbuj nasz przepis - zamiast kotletów dziś smażony oscypek.

Jest pyszny!
Jest pyszny! 123RF/PICSEL

Cukinię myjemy, kroimy w plastry, nakłuwamy widelcem, by szybciej zmiękła, solimy z obydwu stron. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut. Gdy puści sok, osuszamy kuchennym ręcznikiem, a potem grillujemy w piekarniku na ruszcie lub na grillowej patelni po 5-7 minut z każdej strony. Gdy cukinia zmięknie, polewamy ją oliwą i odstawiamy. Kroimy bagietkę i oscypek.

Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Smarujemy każdą kromkę chleba, smażymy na suchej patelni. Na tej samej patelni opiekamy z obydwu stron plastry oscypka i plastry pomidorów. Na półmisku układamy warstwami plasterki pomidorów, cukinii i oscypka. Podajemy z ciepłymi grzankami ziołowymi.

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas