Reklama

Reklama

Śniadaniowe muffiny bananowe


Zauważyłam, że mam 2 banany, które wymagają pilnej opieki - czytaj przerobienia na coś, bo ja osobiście lubię tylko zielone oraz biały ser, który również wymagał podjęcia jakiejś akcji. Postanowiłam zrobić eksperyment, który się powiódł i upiekłam lekkie Muffinki Bananowe, które są idealnym zastępstwem standardowej bułki :-).

Co potrzebujemy?

Reklama

12 łyżek płatków owsianych błyskawicznych

10dkg białego półtłustego sera

2 średniej wielkości, dojrzałe banany

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Szczypta soli

3 jajka

Jak robimy?

Krok 1: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ucieramy blenderem na jednolitą masę.

Krok 2: Masę przekładamy do foremek na muffinki (6 dużych lub 12 małych, polubiłam ostatnio papierowe) i wkładamy do piekarnika.

Krok 3: Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 C.

No i oczywiście dowód na to, że zdjęcia robiłam tuż przed wyjściem do pracy. Nie ma opcji. W zimie jest niestety mało dobrego światłą do robienia zdjęć

 



Dowiedz się więcej na temat: bananowe muffiny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje