Śniadaniowe muffiny bananowe

Zauważyłam, że mam 2 banany, które wymagają pilnej opieki - czytaj przerobienia na coś, bo ja osobiście lubię tylko zielone oraz biały ser, który również wymagał podjęcia jakiejś akcji. Postanowiłam zrobić eksperyment, który się powiódł i upiekłam lekkie Muffinki Bananowe, które są idealnym zastępstwem standardowej bułki :-).
Co potrzebujemy?
12 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
10dkg białego półtłustego sera
2 średniej wielkości, dojrzałe banany
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli
3 jajka
Jak robimy?
Krok 1: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ucieramy blenderem na jednolitą masę.
Krok 2: Masę przekładamy do foremek na muffinki (6 dużych lub 12 małych, polubiłam ostatnio papierowe) i wkładamy do piekarnika.
Krok 3: Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 C.
No i oczywiście dowód na to, że zdjęcia robiłam tuż przed wyjściem do pracy. Nie ma opcji. W zimie jest niestety mało dobrego światłą do robienia zdjęć