Reklama

Reklama

Śniadaniowy talerzyk Oli

Pyszna propozycja śniadaniowa, która cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy domowników. Można ją wyczarować w kilka chwil, dowolnie wzbogacać i zmieniać dzięki dodatkom.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy gryczanej (palonej)
  • 2 szklanki wody
  • 2-3 łyżki płynnego miodu
  • 2-3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 truskawki
  • 1/2 banana
  • poziomki
  • morwa biała (opcjonalnie)
  • jagody goji (opcjonalnie)
  • wiórki kokosowe

1. Kaszę gryczaną zalewamy w garnku dwiema szklankami wody i gotujemy do czasu, aż kasza wchłonie większość wody. Gdy to nastąpi, wyłączamy gaz i dajemy kaszy nasiąknąć (kilka minut) - kasza nie może być za sucha, bo danie stanie się mniej smaczne.

2. Kaszę przekładamy na talerz, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego, miód, kakao, mieszamy, dekorujemy owocami, posypujemy wiórkami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje