Śniadaniowy talerzyk Oli
Pyszna propozycja śniadaniowa, która cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy domowników. Można ją wyczarować w kilka chwil, dowolnie wzbogacać i zmieniać dzięki dodatkom.

Składniki
- 1 szklanka kaszy gryczanej (palonej)
- 2 szklanki wody
- 2-3 łyżki płynnego miodu
- 2-3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 2 truskawki
- 1/2 banana
- poziomki
- morwa biała (opcjonalnie)
- jagody goji (opcjonalnie)
- wiórki kokosowe
1. Kaszę gryczaną zalewamy w garnku dwiema szklankami wody i gotujemy do czasu, aż kasza wchłonie większość wody. Gdy to nastąpi, wyłączamy gaz i dajemy kaszy nasiąknąć (kilka minut) - kasza nie może być za sucha, bo danie stanie się mniej smaczne.2. Kaszę przekładamy na talerz, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego, miód, kakao, mieszamy, dekorujemy owocami, posypujemy wiórkami.