Śniadaniowy talerzyk Oli

Pyszna propozycja śniadaniowa, która cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy domowników. Można ją wyczarować w kilka chwil, dowolnie wzbogacać i zmieniać dzięki dodatkom.

Wspaniała kompozycja kolorów i smaków
Wspaniała kompozycja kolorów i smakówINTERIA.PL

1. Kaszę gryczaną zalewamy w garnku dwiema szklankami wody i gotujemy do czasu, aż kasza wchłonie większość wody. Gdy to nastąpi, wyłączamy gaz i dajemy kaszy nasiąknąć (kilka minut) - kasza nie może być za sucha, bo danie stanie się mniej smaczne.

2. Kaszę przekładamy na talerz, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego, miód, kakao, mieszamy, dekorujemy owocami, posypujemy wiórkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas