Soczysta sałatka z pomidorów i arbuza
Orzeźwia w upalne dni

Składniki
- 3 szklanki miąższu arbuza pokrojonego w kostkę
- 350 g żółtych pomidorów koktajlowych
- 200 g czerwonych pomidorków
- 1 czerwona cebula
- 2 garści rukoli
- 1/2 kostki fety
Składniki
- Malinowy vinegret
- 1 szklanka malin
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
- 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania
Rukolę umyj, osusz i wrzuć do miski. Cebulę obierz i pokrój w półtalarki. Dodaj do rukoli razem z arbuzem i pomidorkami przekrojonymi na pół. Całość posyp pokrojoną w kostkę fetą i polej vinegretem (zmiksuj wszystkie składniki na gładki sos).