Reklama

Reklama

Soczysta sałatka z pomidorów i arbuza

Orzeźwia w upalne dni

Składniki

  • 3 szklanki miąższu arbuza pokrojonego w kostkę
  • 350 g żółtych pomidorów koktajlowych
  • 200 g czerwonych pomidorków
  • 1 czerwona cebula
  • 2 garści rukoli
  • 1/2 kostki fety

Składniki - Malinowy vinegret

  • 1 szklanka malin
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania

Rukolę umyj, osusz i wrzuć do miski. Cebulę obierz i pokrój  w półtalarki. Dodaj do rukoli razem z arbuzem i pomidorkami przekrojonymi na pół. Całość posyp pokrojoną w kostkę fetą  i polej vinegretem (zmiksuj wszystkie składniki na gładki sos).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje