Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

Sznycle przygotujesz na wiele sposobów
Sznycle przygotujesz na wiele sposobów123RF/PICSEL

Faszerowane szynką i żółtym serem:

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy)
  • 80 dag młodych ziemniaków
  • 20 dag groszku cukrowego
  • 10 dag suszonych pomidorów w oliwie
  • 6 łyżek octu owocowego
  • 10 dag żółtego sera
  • 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej)
  • 2 jajka
  • 15 dag bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
  • sól, pieprz
  • cukier, rozmaryn do dekoracji

Przygotowanie:

W błyszczącej morelowej glazurze

Składniki:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek (ok. 3 cm) korzenia imbiru
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 6 łyżek białego octu winnego
  • 1/2 pęczka rukoli
  • 4 gałązki bazylii
  • 3 łyżki konfitury morelowej
  • 4 pszenne bułki
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Panierowane w polencie i ziołach

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 łyżki cukru
  • 5 dag solonych orzeszków ziemnych
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 10 dag kaszki kukurydzianej (polenty)
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
  • 1 obrana czerwona cebula
  • 1 jabłko z czerwoną skórką
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól, pieprz,
  • umyta i osuszona rzeżucha do posypania

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?