Pierwsze polskie wiosenne warzywa już pojawiły się na targu. Jak je rozpoznać?

Już pojawiły się na straganach. Polskie nowalijki rozpoznasz w ten sposób
Już pojawiły się na straganach. Polskie nowalijki rozpoznasz w ten sposób123RF/PICSEL

Czym są nowalijki? Oto dlaczego warto je jeść

Jak rozpoznać polskie warzywa? Zwróć na to uwagę

Dlaczego warto wybierać warzywa z polskich upraw?

 Warto wybierać warzywa pochodzące z lokalnych źródeł
Warto wybierać warzywa pochodzące z lokalnych źródeł123RF/PICSEL

Nie tylko rzodkiewki i ogórki. Te polskie warzywa kupisz już na targu

  • rzodkiewkę
  • szczypiorek
  • natkę pietruszki
  • cebulkę dymkę
  • botwinę
  • sałatę masłową i lodową
  • młody szpinak
  • pomidory i ogórki z krajowych szklarni (oznaczonych jako „Polska”)
"Ewa gotuje": Pierogi z kimchiPolsat