Reklama

Reklama

Sorbet rabarbarowy

Orzeźwiający.


Składniki:

  • 600 ml kompotu rabarbarowego
  • 300 g cukru
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 1 białko
  • 100 ml soku z cytryny
  • 5000 g truskawek
  • 4 łyżki likieru truskawkowego
  • 4-6 łodyg rabarbaru

Przygotowanie:

Kompot, cukier i skórkę z cytryny zagotować, ostudzić. Białka ubić. Zimny kompot, pianę i sok z cytryny zmieszać i natychmiast wstawić do zamrażalnika na 90 minut. Zamieszać i zamrażać jeszcze 30 minut. Uformować gałki i wstawić je na kolejne 30 minut do zamrażalnika. Truskawki pokroić w ćwiartki i skropić likierem. Sorbet podawać z truskawkami i kawałkami rabarbaru.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje