Reklama

Reklama

Sos tatarski

Pyszny, wyrazisty w smaku sos tatarski to doskonały dodatek do wędlin i mięs. Świetnie sprawdzi się jako urozmaicenie posiłku. Robi się błyskawicznie i wszyscy go uwielbiają!

Składniki

  • 8 sztuk żółtek jajek
  • słoiczek grzybków marynowanych
  • 6 ogórków konserwowych
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Odcedź grzybki z zalewy na sitku. 

Ogórki, żółtka i odsączone grzybki pokrój drobno. Możesz też dać składniki do blendera i zblendować niezbyt drobno (tak, aby kawałeczki były wyczuwalne).

Dodaj majonez, sól i pieprz do smaku.

Dokładnie wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się połączyły.

* * *

Zobacz więcej:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy