Sos tatarski

Pyszny, wyrazisty w smaku sos tatarski to doskonały dodatek do wędlin i mięs. Świetnie sprawdzi się jako urozmaicenie posiłku. Robi się błyskawicznie i wszyscy go uwielbiają!

Sos tatarski to świetny dodatek do potraw
Sos tatarski to świetny dodatek do potrawPICSEL123123RF/PICSEL

Sposób wykonania:

Odcedź grzybki z zalewy na sitku.

Ogórki, żółtka i odsączone grzybki pokrój drobno. Możesz też dać składniki do blendera i zblendować niezbyt drobno (tak, aby kawałeczki były wyczuwalne).

Dodaj majonez, sól i pieprz do smaku.

Dokładnie wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się połączyły.

* * *

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas