Sosy do pieczonych warzyw. Sprawdzony trik!

Świetnym dodatkiem do pieczonych warzyw są ostre lub ziołowe sosy.

1. Sos belgijski: Wymieszaj 4 łyżki majonezu z 2 łyżkami keczupu i posiekaną, zalaną octem cebulą (chodzi o to, by puściła sok). Posól i popieprz.

Reklama

2. Sos czosnkowo - serowy: Połącz 3 łyżki jogurtu. 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki startego parmezanu, 3 posiekane ząbki czosnku. Dopraw solą i białym pieprzem.

3. Dip na bazie pesto: Jogurt wymieszaj z 2 łyżkami bazyliowego pesto, sokiem z 1/2 cytryny, listkami świeżego tymianku oraz oregano i solą morską. Odstaw do lodówki.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje