Reklama

Reklama

Sosy nie tylko do mięs

Wybierz ulubiony.

Pomidorowy

Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, 2 puszki pomidorów i 2/3 szklanki bulionu warzywnego. Przypraw do smaku. Gotuj ok. pół godziny. Podaj posypany świeżą bazylią.

Beszamelowy

Posiekaną cebulę podduś na 2 łyżkach masła. Dodaj 2 łyżki mąki i zasmaż. Wymieszaj po szklance mleka i bulionu warzywnego. Dodaj do zasmażki, mieszając. Gotuj 5 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Ciemny pieczeniowy

Kości z pieczonego kurczaka, cebulę, włoszczyznę oraz przyprawy zalej 1 i 1/2 l wody. Gotuj 2 godziny. Przecedź. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, a potem 1/2 szklanki czerwonego wina. Łyżkę mąki rozprowadź odrobiną wywaru i dodaj do reszty wywaru. Gotuj, mieszając 8-10 minut. Przypraw do smaku.

Reklama

Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje