Spaghetti plus leczo
Świeże spojrzenie na makaron.
Składniki:
- 40 dag piersi kurczaka
- po 1 czerwonej papryce i cebuli, 2 ząbki czosnku, sól
- po 1 bakłażanie i cukinii
- 2 pomidory
- 3 gałązki tymianku
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka siekanej natki, pieprz
- 40 dag spaghetti
- 8 dag parmezanu
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, pokrój w paseczki. Paprykę oczyść z nasion, posiekaj. Poszatkuj obraną czerwoną cebulę i czosnek. Umyty bakłażan, cukinię oraz pomidory pokrój na małe kawałki. Tymianek otrzyj.
2. W głębokiej patelni rozgrzej olej, przesmaż na nim mięso. Dodaj bakłażan. Gdy warzywo zacznie mięknąć, dosyp czosnek, cebulę, cukinię oraz paprykę.
3. Duś 3 minuty, dodaj pomidory. Gotuj, aż puszczą sok. Wsyp tymianek i natkę. Całość dopraw solą i pieprzem. Spaghetti ugotuj według przepisu, odcedź i wrzuć do warzyw. Wymieszaj, rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem.