Spaghetti plus leczo

Świeże spojrzenie na makaron.

Makaron smakuje zawsze - pod każdą postacią
Makaron smakuje zawsze - pod każdą postacią123RF/PICSEL

Składniki:

  • 40 dag piersi kurczaka
  • po 1 czerwonej papryce i cebuli, 2 ząbki czosnku, sól
  • po 1 bakłażanie i cukinii
  • 2 pomidory
  • 3 gałązki tymianku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka siekanej natki, pieprz
  • 40 dag spaghetti
  • 8 dag parmezanu

Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, pokrój w paseczki. Paprykę oczyść z nasion, posiekaj. Poszatkuj obraną czerwoną cebulę i czosnek. Umyty bakłażan, cukinię oraz pomidory pokrój na małe kawałki. Tymianek otrzyj.

2. W głębokiej patelni rozgrzej olej, przesmaż na nim mięso. Dodaj bakłażan. Gdy warzywo zacznie mięknąć, dosyp czosnek, cebulę, cukinię oraz paprykę.

3. Duś 3 minuty, dodaj pomidory. Gotuj, aż puszczą sok. Wsyp tymianek i natkę. Całość dopraw solą i pieprzem. Spaghetti ugotuj według przepisu, odcedź i wrzuć do warzyw. Wymieszaj, rozłóż na talerze. Posyp startym parmezanem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas