Spaghetti z jajkiem (po 12. miesiącu)

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Spaghetti z jajkiem
Spaghetti z jajkiemRodzice w kuchni
  • 200 g mięsa wołowego
  • 1/3 cebuli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • kilkanaście nitek makaronu spaghetti 
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • 2  posiekane listki świeżej bazylii
  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przed gotowaniem połam go na krótsze kawałki.
  2. Mięso zmiel i przypraw delikatnie solą i pieprzem.
  3. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. 
  4. Dodaj wołowinę i resztę przypraw. Całość smaż przez chwilę ciągle mieszając.
  5. Podlej odrobiną wody i duś około 10 minut. Po tym czasie zdejmij przykrywkę i pozwól wodzie odparować.
  6. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i po chwili zdejmij z ognia.
  7. Jajko przekrój na pół, wyjmij żółtko, a białko rozdrobnij widelcem i razem z posiekanym szczypiorkiem dodaj do sosu.
  8. Makaron ułóż na talerzu, polej sosem i posyp startym lub rozkruszonym żółtkiem.
Przejdź na