Spanakopita z fetą i szpinakiem

Wcale nie musisz pakować walizek, by rozkoszować się smakiem śródziemnomorskich potraw. Z naszym przepisem bez problemu przygotujesz jedną z nich. Gwarantujemy, że zachwyci cię smakiem!

Spanakopita z fetą i szpinakiem
Spanakopita z fetą i szpinakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Szpinak opłucz, osusz. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Zeszklij  na niej cebulę i czosnek. Dodaj szpinak. Duś 5 minut. Połącz  z bryndzą i jajkiem. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz gałką.

2. Ciasto rozwałkuj na długi  wąski prostokąt. Ułóż na nim farsz. Zwiń. Rulon przenieś do posmarowanej odrobiną oliwy formy. Uformuj ślimak.

3. Wierzch posmaruj resztą oliwy. Posyp sezamem. Piecz ok. 30 minut  w temperaturze 200 st.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas