Sprawdzone sposoby na gulasz
Skorzystaj z rad doświadczonych gospodyń domowych.
1. Jeśli wlałaś do gulaszu zbyt dużo wody, możesz go lekko zagęścić, dodając kaszę mannę wymieszaną z zimną wodą.
2. Gdy danie jednogarnkowe ma zbyt intensywny smak, możesz go złagodzić, dodając śmietanę lub jogurt naturalny.
3. Aby skrócić czas przygotowania kapusty z soczewicą, możesz dodać do potrawy soczewicę czerwoną. Czas jej gotowania to 15 - 20 minut.
4. Smak dań duszonych wzbogacisz, dodając do nich bulion mięsno-warzywny. Możesz go przygotować wcześniej, podzielić na porcje i zamrozić. Przed przyrządzeniem gulaszu wyjmij jedną porcję i zamiast wody dolewaj do dania bulion.
5. Jeśli chcesz dodać do dania jednogarnkowego kiszone ogórki, kapustę lub oliwki, rób to zawsze na końcu. W kwasie nie ugotują się inne składniki.