Sprawdzone sposoby na zupy

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

Zupa z buraków i botwiny zyska piękny kolor bordo, jeśli dodasz do niej odrobinę soku z cytryny
Zupa z buraków i botwiny zyska piękny kolor bordo, jeśli dodasz do niej odrobinę soku z cytrynyPicsel123RF/PICSEL

1. Zupa z buraków i botwiny zyska piękny kolor bordo, jeśli dodasz do niej odrobinę soku z cytryny. Gdy dolejesz go do zupy szczawiowej, nada jej kwaskowy, bardziej zdecydowany smak.

2. Możesz skrócić czas przyrządzania zup. Kup więcej włoszczyzny, zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach, zapakuj w woreczki i włóż do zamrażarki. Jeśli masz mało czasu, używaj do gotowania zamrożonej włoszczyzny.

3. Zupę z brokułów możesz również przygotować w zmiksowanej formie. Po ugotowaniu odstaw ją, by ostygła, a następnie zmiksuj blenderem i podgrzewaj, co chwilę mieszając.

4. Jeśli dodajesz natkę pietruszki lub koperek do zupy, zazwyczaj zostaje Ci połowa pęczku. Posiekaj go, włóż do woreczka foliowego i zamroź, by wykorzystać w przyszłości do przygotowania zupy.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas