Składniki na 12 stuk: - 175 g masła, - szczypta soli, - 125 g cukru, - paczka cukru waniliowego, - 4 jajka, - 325 g mąki, - paczka proszku do pieczenia, - 5 łyżek mleka, - 3 łyżki soku z cytryny, - 325 g cukru pudru, - do dekoracji: żelki Haribo, barwniki spożywcze, wiśnie koktajlowe, - 24 kolorowe foremki z papieru Przygotowanie: Tłuszcz, sól, cukier, cukier waniliowy utrzeć za pomocą robota. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i również wmieszać. Dodać mleko. Składać po 2 papierowe foremki i włożyć do formy na muffiny, nakładać ciasto. Muffiny wstawić do nagrzanego do 175 st. C piekarnika i piec 25 minut. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Sok cytrynowy zmieszać z cukrem pudrem i pokryć tym muffinki. Odstawić, aby polewa wyschła. Z żelek Haribo uformować pajączki i ozdobić nimi część muffinek. Z pozostałych zrobić "oczy" za pomocą wiśni, polewy i barwnika.