Strudel z jabłkami

Strudel z jabłkami
Strudel z jabłkami123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 5 łyżek oleju
  • 130 ml letniej wody
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • kilka kropli esencji waniliowej
  • szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia

- nadzienie

  • 60 dag jabłek
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • 15 dag masła
  • 15 dag otrębów żytnich
  • spora garść suszonej żurawiny
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
10-12 porcji

Sposób przygotowania

Szarlotka w szklance - błyskawiczny przepis na deserInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?