Suflet serowy
To danie to wyzwanie!

Składniki:
- 100 g sera Greyerzer
- 100 g sera Gouda
- 4 jajka
- 50 g masła
- 70 g mąki
- 0,25 l mleka
- sól, pieprz
- tarta gałka muszkatołowa
- tłuszcz do formy
Przygotowanie:
Sery zetrzeć na drobnej tarce. Tłuszcz roztopić i przesmażyć na nim mąkę. Do zasmażki stopniowo wlewać mleko cały czas mieszając. Stopniowo dodawać żółtka. Na koniec dodać sery. Doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Białka ubić na pół sztywno i połączyć z masą. Nakładać do nasmarowanych tłuszczem foremek i piec w rozgrzanym piekarniku (200 st. C) ok. 25 minut. Natychmiast podawać.
Jak przygotować suflet krok po kroku
Składniki: 100 g sera Greyerzer, 100 g sera Gouda, 4 jajka, 50 g masła, 70 g mąki, 0,25 l mleka, sól, pieprz, tarta gałka muszkatołowa, tłuszcz i bułka do formy









Czas przygotowania: 45 minut
Jedna porcja zawiera: 2010 kJ/480 kcal