Reklama

Reklama

Surówka coleslaw

Znana w całym świecie surówka z kapusty, marchwi i majonezu to świetny dodatek do obiadu. Robi się ją naprawdę szybko, a smak jest niezastąpiony. Próbowaliście już?

Składniki

  • pół główki świeżej białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek majonezu
  • pół łyżki soku z cytryny
  • pół łyżki octu
  • łyżka cukru pudru
  • po pół łyżeczki soli i pieprzu

Sposób wykonania:

Poszatkuj drobno kapustę (bez głąba).

Obierz cebulę i marchewki. Cebulę posiekaj drobno, a marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Połącz warzywa w dużej misce.

W miseczce umieść majonez, ocet, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier puder (zamiast niego możesz użyć łyżeczki miodu). Dokładnie wymieszaj i dodaj do warzyw. Wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum dwie godziny aż do połączenia smaków.

* * *

Zobacz więcej:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy