Surówka coleslaw
Znana w całym świecie surówka z kapusty, marchwi i majonezu to świetny dodatek do obiadu. Robi się ją naprawdę szybko, a smak jest niezastąpiony. Próbowaliście już?

Składniki
- pół główki świeżej białej kapusty
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 5 łyżek majonezu
- pół łyżki soku z cytryny
- pół łyżki octu
- łyżka cukru pudru
- po pół łyżeczki soli i pieprzu
Sposób wykonania:
Poszatkuj drobno kapustę (bez głąba).
Obierz cebulę i marchewki. Cebulę posiekaj drobno, a marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Połącz warzywa w dużej misce.
W miseczce umieść majonez, ocet, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier puder (zamiast niego możesz użyć łyżeczki miodu). Dokładnie wymieszaj i dodaj do warzyw. Wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum dwie godziny aż do połączenia smaków.
* * *
Zobacz więcej: