Surówka coleslaw

Znana w całym świecie surówka z kapusty, marchwi i majonezu to świetny dodatek do obiadu. Robi się ją naprawdę szybko, a smak jest niezastąpiony. Próbowaliście już?

Coleslaw sprawdzi się jako dodatek do obiadu, szczególnie do dań mięsnych
Coleslaw sprawdzi się jako dodatek do obiadu, szczególnie do dań mięsnychPicsel123RF/PICSEL

Sposób wykonania:

Poszatkuj drobno kapustę (bez głąba).

Obierz cebulę i marchewki. Cebulę posiekaj drobno, a marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Połącz warzywa w dużej misce.

W miseczce umieść majonez, ocet, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier puder (zamiast niego możesz użyć łyżeczki miodu). Dokładnie wymieszaj i dodaj do warzyw. Wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum dwie godziny aż do połączenia smaków.

* * *

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": SztufadaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas