Świąteczne desery pod lupą. Czym zastąpić cukier w tradycyjnych wigilijnych ciastach?

Sprawdź, czym zastąpić biały cukier w świątecznych przepisach
Sprawdź, czym zastąpić biały cukier w świątecznych przepisach123RF/PICSEL
  • Surowe, suszone lub w postaci soków i musów - takie owoce możemy dodać do osłodzenia świątecznych ciast i ciasteczek, a także owsianek, jogurtów i koktajli.
  • Pochodzący z Meksyku syrop z agawy to naturalny słodzik, chętnie stosowany przez wegan jako zamiennik cukru oraz miodu
  • Melasa to produkt uboczny, powstający przy produkcji cukru spożywczego. Sprawdzi się jako naturalny zamiennik domowych ciast oraz deserów.

Miód zamiast cukru

Karmelowa słodycz cukru kokosowego

Cukier kokosowy nada wypiekom charakterystycznego smaku
Cukier kokosowy nada wypiekom charakterystycznego smaku123RF/PICSEL

Stewia - naturalny słodzik

Kanadyjski akcent - syrop klonowy

Syrop klonowy to zdrowy zamiennik cukru
Syrop klonowy to zdrowy zamiennik cukru123RF/PICSEL
Czym można zastąpić cukier?Interia DIYInteria DIY
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?