Świąteczne mięsa idealne do zamrożenia

Pasztet w cieście
Pasztet w cieście123RF/PICSEL

Pasztet w cieście francuskim

Składniki

  • 60 dag łopatki 1 udziec z indyka
  • po 20 dag selera i pieczarek
  • po 2 marchewki i pietruszki
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 cebula
  • po 15 dag wątróbki i słoniny
  • 2 kajzerki
  • 3 jajka sól pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 1 op. francuskiego ciasta
  • 1 żółtko tłuszcz do formy
10 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na pasztet warzywnyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Wieprzowina z grzybami
Wieprzowina z grzybami123RF/PICSEL

Schab myśliwski

Składniki

  • 1 i 1/2 kg schabu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka miodu
  • 5 łyżek oleju
  • 4 goździki
  • 2 łyżki czerwonego pieprzu
  • po 5 ziarenek jałowca i ziela angielskiego
  • 80 dag mrożonych kurek
  • po 2/3 szkl. śmietany 30 proc. oraz bulionu
  • 1 łyżka masła
  • sól pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Schab ze śliwką – jak zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?