Świąteczne mięsne talarki
Idealne połączenie smaków
Sposób przygotowania
1. Sznycle umyj, osusz i lekko rozbij. Skrop z jednej strony sosem sojowym. Oprósz pieprzem, zawiń w folię i schłodź.
2. Miód rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody, polej miechunkę (lub morele). Poczekaj, aż napęcznieje, odlej nadmiar wody. Osącz, drobno pokrój, wiśnie posiekaj. Wymieszaj miechunkę, wiśnie i estragon, dopraw pieprzem. Porcje farszu nałóż na sznycle (na stronie bez sosu sojowego). Mięso zwiń, zepnij wykałaczką. Obsmaż na oleju.
3. Czosnek obierz, posiekaj. Jabłka umyj, pokrój, wymieszaj z czosnkiem i rozmarynem. Przełóż do brytfanki, wlej bulion, włóż sznycle. Przykryj, piecz 40 min w 170 st. C.