Świąteczny keks z bananami robię zamiast kosztownych ciast. Aromat rozchodzi się po całym domu

InteriaKobieta Redakcja

Chlebek bananowy o wilgotnej strukturze i błyszczącej polewie, świeżo upieczony, podany na papierze pergaminowym z widocznymi kroplami miodu. W tle fragment kiści bananów.
Keks bananowy sprawdzi się i na świąteczny stół i do porannej kawy123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag bananów,
  • 2 czubate szklanki (ok.40 dag) mąki,
  • pół szklanki cukru,
  • 1/3 kostki masła,
  • 2 jajka,
  • 15 łyżek mleka,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • pół opakowania (około 5 dag) płatków migdałowych,
  • 5 dag suszonych moreli,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • sok z wyciśnięty z połowy cytryny,
  • tłuszcz oraz mąka do formy
Zapraszamy na www.kobieta.interia.pl/kuchnia>>>
Zapraszamy na www.kobieta.interia.pl/kuchnia>>>CanvaINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?