Reklama

Sycące kulki orzechowo-daktylowe

Świetne na energetyczne śniadanie lub deser

Składniki

  • 2 szklanki dowolnych orzechów i nasion (np. orzechy włoskie, laskowe, migdały, siemię lniane, słonecznik)
  • 1 szklanka daktyli
  • 1 szklanka płatków ryżowych
  • 1 łyżeczka cynamonu i kardamonu
  • wiórki kokosowe i zmiksowane
  • migdały do obtoczenia

Sposób przygotowania

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Orzechy i nasiona zblenduj,następnie dodaj do nich osączone daktyle i ponownie zmiksuj na gładką, klejącąmasę. Dodaj przyprawy. Osobno zmiksuj płatki. Powoli dodawaj je do masydaktylowej, miksując. Z powstałej masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiegoi obtaczaj je w wiórkach, migdałach lub kakao. Przechowuj w lodówce.To idealna przekąska na drugie śniadanie

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy