Sycące wstążki z warzywami i mięsem
Kolorowe i aromatyczne danie!
Sposób przygotowania
Polędwicę umyj i pokrój w paseczki, obtocz w przyprawie, odstaw do lodówki.Ocet ryżowy wymieszaj z cukrem, ketchupem i sosem sojowym, zagotuj. Mąkękukurydzianą rozrób z wodą i stopniowo dodawaj do sosu, mieszając. Zagotuj.Makaron ugotuj al dente. Cebulę pokrój w półplasterki, chili posiekaj, paprykępokrój w paseczki, usuwając gniazdo nasienne. Na patelni z grubym dnemrozgrzej olej i podsmaż mięso do zrumienienia. Dodaj chili, cebulę, paprykę i smażprzez minutę. Wrzuć różyczki brokuła, smaż aż będzie miękki. Wlej wcześniejprzygotowany sos, dodaj odcedzony makaron. Wymieszaj i podawaj.