Reklama

Reklama

Szakszuka z chrupiącymi ziarnami

Proste danie, którym najesz się do syta.

Składniki

  • 3 pomidory
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kromki żytniego chleba
  • (100 g Chrupiącej sałatki np. Bakalland)
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Pomidory wkładamy na 5 minut do miseczki z wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Na małej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy czosnek. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez 6 minut, ale nie mieszamy. Wbijamy jajka, doprawiamy jeszcze solą i smażymy dalej bez mieszania pod przykryciem, aż białka jajek się zetną. Posypujemy mieszanką prażonych ziaren słonecznika, dyni i orzechów pinii (Chrupiącą sałatką) i posiekaną pietruszką. Podajemy z tostami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje