Szaszłyki z cukinią
Lekkie i smaczne danie z grilla.

Składniki
- 50 dag kiełbasy z piersi kurczaka
- 40 dag krewetek królewskich
- 2 łyżki miodu
- papryczka chilli
- łyżka posiekanej świeżej kolendry
- 2 ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- cebula cukrowa
- 20 dag pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania
1. Wymieszaj miód, drobno posiekane: papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz sok z cytryny i ocet balsamiczny. Natrzyj zalewą krewetki i pozostaw na 30 minut. Smaż je 3 minuty z każdej strony. 2. Kiełbasę pokrój i zrumień. Krewetki i kiełbasę nabij na patyczki naprzemiennie z posiekaną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Ułóż na rozgrzanym grillu na 5-10 minut lub zrumień na patelni grillowej.