Szaszłyki z cukinią

Lekkie i smaczne danie z grilla.

Składniki

  • 50 dag kiełbasy z piersi kurczaka
  • 40 dag krewetek królewskich
  • 2 łyżki miodu
  • papryczka chilli
  • łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • cebula cukrowa
  • 20 dag pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj miód, drobno posiekane: papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz sok z cytryny i ocet balsamiczny. Natrzyj zalewą krewetki i pozostaw na 30 minut. Smaż je 3 minuty z każdej strony. 

2. Kiełbasę pokrój i zrumień. Krewetki i kiełbasę nabij na patyczki naprzemiennie z posiekaną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Ułóż na rozgrzanym grillu na 5-10 minut lub zrumień na patelni grillowej.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje