Szczawiowa z rzodkiewkami

Ostrości doda zupie czosnek lub szczypta imbiru
Ostrości doda zupie czosnek lub szczypta imbiru123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag ziemniaków
  • po 1/2 pęczka szczawiu i szczypiorku
  • po 1/4 pęczka natki pietruszki i trybuli (lub 1/2 pęczka natki pietruszki)
  • 10 rzodkiewek
  • 4 jajka
  • 4 małe cebule
  • 1 por (biała część)
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
35 min
4
Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?