Reklama

Reklama

Szparagi na szybko

Są niskokaloryczne i jednocześnie bardzo zdrowe! Uchodzą także za afrodyzjak. Dodatkowo mają tę zaletę, że można je przyrządzić ekspresowo, a jakże pysznie.

Smażone z kurczakiem

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1-2 pęczki szparagów
  • 1-2 garście groszku cukrowego lub fasolki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta chilli
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Filet umyj, osusz i pokrój na 2-cm kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na 1 łyżce masła z 2 łyżkami oleju na dobrze rozgrzanej patelni lub w woku. Dodaj szparagi i groszek cukrowy (możesz je pokroić na kawałki, będzie łatwiej mieszać). Dopraw sosem rybnym, chilli, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem trzcinowym. Smaż na dużym ogniu, mieszając, aż warzywa będą al dente. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje