Szparagi z serem, indykiem i boczkiem

Łatwe do przygotowania, a bardzo efektowne danie.

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 4 kotlety z indyka
  • 4 grube paski sera pleśniowego
  • 4 plasterki boczku wędzonego (możesz zastąpić go tłustą szynką)
  • ząbek czosnku
  • tymianek
  • sól, cukier
  • biały pieprz
  • olej do smażenia

Reklama

Przygotowanie:
1 Kotlety opłucz, lekko rozbij, natrzyj rozgniecionym czosnkiem, solą, tymiankiem i białym pieprzem. Szparagi oczyść, usuwając zdrewniałe końce, ugotuj, aż zmiękną, w osolonej i lekko osłodzonej wodzie (ok. 15 min). Przelej zimną wodą.

2 Po 2-3 szparagi z paskami sera zawiń w mięso i w boczek, zepnij wykałaczką. Zrumień na oleju, przykryj i podlej odrobiną wody. Duś ok. 20 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje