Szwedzkie klopsiki

Dobrze się komponują z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i żurawiną
Dobrze się komponują z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i żurawiną123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • 0,5 l bulionu
  • 1 sucha bułka kajzerka
  • 3-4 plasterki świeżego boczku
  • 1 niepełna szklanka mleka
  • 1 duża cebula
  • 1-2 jajka
  • sól, pieprz, kolendra, gałka muszkatołowa
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki masła do smażenia
4
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?